Bestuurslid Pieternel Hummelen neemt afscheid van Spaarne Gasthuis

HAARLEM - Bestuurslid Pieternel Hummelen verlaat in juni het Spaarne Gasthuis. “Een lastige beslissing, want dit is echt een mooi ziekenhuis in mijn regio. Zowel persoonlijk, als voor de organisatie is dit het juiste moment.”

'Zowel persoonlijk, als voor de organisatie is dit het juiste moment'

Nu het Spaarne Gasthuis in de persoon van Leon Aarts weer een nieuwe bestuursvoorzitter aan boord heeft, zal Hummelen als chief financial officer tot aan de zomer werken aan een zorgvuldige overdracht van haar taken. Daarmee is de bestuurlijke continuïteit gewaarborgd. Naast Aarts, maakt ook Jan Harm Zwaveling (interim) deel uit van de zittende raad van bestuur.

Continuïteit bestuur

Leon Aarts: "Ik vind het jammer dat Pieternel het Spaarne Gasthuis verlaat. Ik heb haar leren kennen als een deskundig en integer bestuurder. De komende maanden besteden we met elkaar aandacht aan een zorgvuldige overdracht. Na haar vertrek gaan Jan Harm Zwaveling en ik door op de ingezette koers. Door bevolkingsgroei en vergrijzing in de regio stijgt de zorgvraag. Terwijl tegelijkertijd de arbeidsmarkt krapper wordt. Willen wij de zorg toegankelijk houden dan zal ook de wijze waarop we zorg aanbieden moeten veranderen. Dit doen we uiteraard met zorgpartners in de regio en het sociale domein. Samen met hen stellen we goede en passende zorg voor het totale verzorgingsgebied veilig voor de toekomst.”