Gitarist Joost Zoeteman,  Wim de Vries (drums) en Bart Tarenskeen (contrabas)
Gitarist Joost Zoeteman, Wim de Vries (drums) en Bart Tarenskeen (contrabas) (Foto: Aangeleverd)

Jazz trio en Londens 1strijkkwartet

SANTPOORT NOORD - Op zaterdag 18 februari om 15.00 uur is er jazz van de bovenste plank in 't Mosterdzaadje. Als middelpunt van verschillende muzikale projecten richtte de internationaal geroemde gitarist Joost Zoeteman een trio op met Wim de Vries (drums) en Bart Tarenskeen (contrabas). Wim de Vries - een van de meest bekende drummers in Europa en de ene helft van "Drumbassadors" - die furore maakt in de hele wereld. Bart, een belangrijke figuur in de Nederlandse jazzmuzikantenscene.

De drie jazzmusici van grote klasse kozen de naam Occupational Hazard Trio, kortweg O.H.T. De naam verwijst naar hun manier van musiceren waarbij risico's tijdens het spelen worden opgezocht. Het repertoire bestaat uit eigen originele muziek en bestaande composities in een geheel nieuwe vorm. Al improviserend worden de oneindig verschillende paden van de muziek verkend.

Strijkkwartet Alkyona

Op zondag 19 februari om 15.00 uur brengt dit grandioze kwartet muziek van Henriëtte Bosmans, Haydn, Mendelssohn, Elizabeth Maconchy, Alison Kruusmaa en Janacek. De leden van het Alkyona Kwartet zijn:

Emma Purslow en Marike Kruup op de viool, Claire Newton op de altviool en Jobine Siekman op de cello. In dit programma presenteren ze de diamantjes uit hun huidige repertoire, het beste van het beste, in voorbereiding op een belangrijk concours in Londen. Zij kozen voor een mix van stukken van bekende componisten en minder bekende, vrouwelijke componisten. 

't Mosterdzaadje

't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl. Toegang vrij, collecte na afloop met richtlijn van €10,-

Emma Purslow en Marike Kruup op de viool, Claire Newton op de altviool en Jobine Siekman op de cello.