Afbeelding
(Foto: )

Stichting Sufi Trail Haarlem in actie voor inwoners Turkije

HAARLEM - De Stichting Sufi Trail is al jaren met lokale partnerorganisaties in Turkije aan het werk om via wandel- en fietsroutes de lokale mensen en ondernemers een nieuwe vorm van inkomen te kunnen genereren. Na de aardbeving zet Sufi Trail Haarlem een doneeractie op voor Seyma Aytemir uit Adiyaman, een studente wiens woning, en die van haar familie, volledig is verwoest.

'Al is het maar een druppel op de gloeiende plaat'

Na twee aardbevingen in Turkije en Noord-Syrië is de ravage enorm. Duizenden mensen hebben hun overleden familieleden zelf moeten bergen en missen nog de helft van hun dierbaren. "Het is een ramp op een ramp, voor Syrië waar al zoveel mensen ontheemd waren. De beelden zijn moeilijk te verteren, maar de lichtpuntjes zijn er. De hulp van andere landen, de mensen die elkaar helpen op allerlei manieren, de liefde is sterk in dit soort tijden komen ook de meest bijzondere krachten van mensen naar voren,'' aldus een medewerker bij Stichting Sufi Trail.

Giften

"Iedereen op de Sufi Trail in Turkije is inmiddels hard aan het werk om goederen te verzamelen voor de mensen in het zuiden. 


Ook werden er al giften gegeven aan de mensen waarvan wij wisten dat ze bijvoorbeeld hun huis hadden verloren, en nu in een auto bivakkeren."

Gloeiende plaat

De studente, Seyma Aytemir, die deze gift kreeg, deelde deze onmiddellijk met de mensen die het zo zwaar hebben nu. Zij is een directe lijn met Sufi Trail "Al is het maar een druppel op de gloeiende plaat. Één kaars verlicht de duisternis."

Doneer via Stichting Sufi Trail

De stichting zegt dit over de donatie. "De verantwoording waar je financiële gift naar toe gaat en wat er mee gebeurd kun je volgen op de website. 


Na je donatie krijg je toegang tot de webpagina en de totaal ontvangen gelden en de verantwoording. 


Voor meer informatie, bel of mail naar Stichting Sufi Trail Haarlem. 


Stichting Sufi Trail
Tel. 06 440 447 90
www.sufitrail.nl
Hagestraat 10 A 2011 CV Haarlem.