Bijbelse vrouwen te gast in Haarlem

HAARLEM - Het Bijbels Museum en kunstenaar Caroline Waltman presenteren in samenwerking met Fotogalerie De Gang in Haarlem een nieuwe tentoonstelling met als titel Eva, Sara en Hanna, vrouwen van de wereld.

In Eva, Sara en Hanna geeft Caroline Waltman Bijbelse vrouwen een gezicht. Zonder specifiek te worden over wie waar staat afgebeeld, portretteert ze de vrouwen in hun eigen habitat. Jonge vrouwen die Eva of Hanna hadden kunnen zijn. Oudere vrouwen, zoals Sara of Elisabeth. Zussen als Martha en Maria. De foto’s van Bijbelse vrouwen worden afgewisseld met foto’s van landschappen, stillevens en details die elkaar via beeldrijm versterken. 

Niet iedere bezoeker weet welke vrouwen voorkomen in de Bijbel, waar in de Bijbel ze genoemd worden en wat hun betekenis is voor de menselijke geschiedenis. Om dit snel inzichtelijk te maken, zijn er twee infographics van de Britse ontwerper Karen Sawrey, waarin zij ‘invloedrijke vrouwen’ uit de Bijbel in beeld brengt en hun bijdragen kort beschrijft. Eva, Sara en Hanna. Vrouwen van de wereld is open voor publiek van 14 januari t/m 2 april 2023 in Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43 in Haarlem. Openingstijden: maandag 12.00-17.00 uur en dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur. Entree is gratis.