Het Nederlands Kamerkoor komt 4 februari naar de Philharmonie.
Het Nederlands Kamerkoor komt 4 februari naar de Philharmonie. (Foto: FOPPE SCHUT)

Nederlands Kamerkoor en Ana de la Vega in de Philharmonie

HAARLEM - Het Nederlands Kamerkoor tourt met Ana de la Vega op de dwarsfluit door Nederland om De verzegelde engel (Sjtsjedrin) uit te voeren. Op Zaterdag 4 februari doet het koor, onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra, de Philharmonie aan.

Koorwerk in de stijl van de traditionele koorzang Russisch-orthodoxe kerk

De verzegelde engel is het jongste project in een langer lopende reeks Russisch-georiënteerde koorwerken waarmee chef-dirigent Peter Dijkstra en het Nederlands Kamerkoor de concertzalen aandoen. Zo voerde het koor eerder Rachmaninoffs Vespers en Schnittkes Concert voor koor uit – grootse koorwerken die net als het werk van Sjtsjedrin een onmiskenbare Russische sfeer oproepen van lange pijen en bewierookte gouden gewelven.

Russische mystiek

De verzegelde engel is een monumentaal koorwerk in de stijl van de traditionele koorzang van de Russisch-orthodoxe kerk en ademt een en al Russische mystiek. Het verhaal van dorpsbewoners die een verzegelde icoon beschermen tegen de grijpgrage handen van de machthebbers nam Rodion Sjtsjedrin als uitgangspunt voor een religieus werk dat aansloot bij een eeuwenoude muzikale traditie.

Meer informatie

Zaterdag 4 februari aanvang 20.00 uur in de Philharmonie. Kaarten kosten tussen de 15,- en 32,50 euro en zijn te bestellen op www.theater-haarlem.nl.