Sanne Huijbregts (1992) is vocalist, vibraphonist en componist.
Sanne Huijbregts (1992) is vocalist, vibraphonist en componist. (Foto: aangeleverd)

Cultuurprogramma van de Pletterij

HAARLEM - Debat- en cultuurcentrum de Pletterij heeft wekelijks een mooi programma samengesteld voor jong en oud. Dit staat er deze week op de agenda.

Vrijdag 3 februari: Gay movie night: Moonlight

Op elke eerste vrijdag van de maand is in de Pletterij een Gay Movie Night. Iedereen is welkom, of je nu gay, lesbisch, hetero of alles er tussenin bent. Vrijdag 3 februari is de film Moonlight te zien. De film speelt zich af in een ruige buurt van Miami rond een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit en plaats in de wereld.


De toegang bedraagt 5 euro, aanvang 20.00 uur. 

Homoseksuele priester Pierre Valkering te gast

Om de film extra kracht bij te zeten, is de homoseksuele priester Pierre Valkering als spreker te gast bij Gay Movie Night in de Pletterij. De geestelijke is uit zijn ambt gezet door het bisdom vanwege het openlijk uitkomen voor zijn homoseksuele gevoelens, met name in zijn boek 'Ontkleed niet naakt staan'. Tijdens Gay Movie Night vertelt Valkering over zijn ervaring om homoseksueel te zijn in een omgeving waarin het celibaat telt en homoseksualiteit niet wordt getolereerd. Na afloop is er gelegenheid om na te praten tijdens de borrel. 

Zaterdag 11 februari: Jazz Teis Semey Kwintet

De Deense gitarist Teis Semey staat zaterdag 11 februari met zijn eigen groep in de Pletterij. Bij hem zijn klankkleur, opbouw en eigen karakter van de stukken van even groot belang als de kwaliteit van de composities. Met onder meer trompettist Allistair Payne en drummer Sun-Mi Hong.


Aanvang 20.00 uur, kaarten 12,50 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro, livestream 5 euro.

Zondag 12 febbruari: Jazzx Sanne Sanne

Sanne Huijbregts (1992) is vocalist, vibraphonist en componist. Tijdens optredens omringt zij zich op het podium met electronica, verschillende percussie-instrumenten, en de Xylosynth (electrische vibraphone).

In 2019 lanceerde Huijbregts het solo-project Sanne Sanne. Het project groeide uit tot een kwartet. Dit jaar komt er een debuutalbum. Zondag 12 februari staat de groep in de Pletterij. Line up: Sanne Huijbregts (zang & xylosynth, composities), Roosmarijn Tuenter (zang & viool), Pat Cleaver (bas & zang), Jeroen Batterink (drums).


Aanvang 16.00 uur, kaarten 12,50 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro, livestream 5 euro.

Zondag 12 februari: Podium Verhalen Vertellen

Elke tweede zondag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant. Thema dit keer: Taart. 


Aanvang 16.00 uur. Toegang 7,50. Wie wil vertellen kan contact opnemen met Petra van Dam: info@hetverhaaltheater.nl.