Nieuwe Vide heeft een nieuw bestuur

HAARLEM - Vol trots presenteert Nieuwe Vide haar nieuwe bestuur: Roomyla Choenni (voorzitter), Eva Kreuger (secretaris), Dennis Elzinga (penningmeester), Manique Hendricks, Loulou Sjerps, Marianne Hamersma (algemene bestuursleden).

Nieuwe Vide kiest hiermee voor een jong ambitieus en divers bestuur dat werkzaam is binnen de culturele sector en zich inzet voor kunst en experiment. Met een frisse visie op Nieuwe Vide en het Haarlemse culturele veld heeft het nieuwe bestuur op 14 november j.l. haar taak opgepakt.

Voorzitter Roomyla Choenni: "Als broedplaats biedt Nieuwe Vide tegendraads talent een opstap in de kunstwereld en zet zich in voor een ander geluid. Het is belangrijk dat er naast de grotere traditionele culturele instellingen in Haarlem alternatieven zijn, zodat we samen het veld verrijken. Als een gevarieerd bestuur geworteld in de culturele sector willen we die boodschap actief uitdragen.”

Voorzitter Roomyla Choenni is sectorhoofd bij de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, Allard Pierson en Hogeschool van Amsterdam. Ze coacht vrouwen van kleur in leidinggevende posities op zelfvertrouwen en het omgaan met lastige werksituaties. Zij is daarnaast al een aantal jaar adviseur en voorzitter voor het Mondriaan Fonds op Beeldende Kunst en Erfgoed. Choenni woont in Haarlem en heeft gedegen kennis van de ontwikkelingen in het huidige landschap. Hierdoor is zij de uitgelezen persoon om de taak van voorzitter van Nieuwe Vide te vervullen.

Toekomst van Nieuwe Vide

Het bestuur ziet veel perspectief voor Nieuwe Vide: "Het zou mooi zijn om een hub te worden voor mensen die geen plek kunnen vinden in het reguliere systeem. De toegankelijkheid van Nieuwe Vide staat hoog op de agenda, zodat iedereen binnen kan komen vallen en meegenomen kan worden op avontuur. Het gaat bij Nieuwe Vide niet om het resultaat, maar de reis er naartoe. We kunnen nog een slag maken in hoe Nieuwe Vide zich profileert en hoe mensen ons kunnen vinden. We willen een actieve dialoog bewerkstelligen, en dat niet van een incident laten afhangen, maar met zijn allen naar iets nieuws toe bewegen. Er is een duidelijk moreel kader, maar het is belangrijk dat we ons realiseren dat we nog in een beweging zitten. Daar is Nieuwe Vide heel open in”, vertelt Choenni.

Over Nieuwe Vide

Nieuwe Vide is een kunstpodium en broedplaats waar experiment en talentontwikkeling centraal staan. Daarnaast bieden we studioruimte aan meer dan 35 lokale kunstenaars.