Het koor tijdens Korenlint 2022 in Haarlem.
Het koor tijdens Korenlint 2022 in Haarlem. (Foto: aangeleverd)

Haarlemse kamerkoor Les Moucherons zingt Lux Aetema

Uitgaan

HAARLEM - De titel van het concert: `Lux Aeterna – eeuwigdurend licht`, bevat het Requiem van Fauré dat instrumentaal wordt begeleid door een trio (saxofoon, accordeon en contrabas). Het concert staat onder muzikale leiding van dirigente Antje de Wit.

Deze concertreeks wordt gezongen in de paastijd en bevat koormuziek van donker en licht, van verdriet en hoop, van dood en opstanding. Het hart van het programma bestaat uit het Requiem van Gabriel Fauré, een muzikale diamant. “Mijn Requiem is zachtmoedig van temperament, zoals ikzelf” zei Fauré erover. Vanuit deze zachtmoedigheid en lichtheid zingt Les Moucherons dit requiem in een intieme trio-bezetting. Het arrangement van het begeleidend ensemble is geschreven door Ellen Zijm (tevens de accordeonist).

Achtstemmig

De titel Lux Aeterna verwijst naar het geliefde achtstemmige koorlied van de Britse componist Edward Elgar (1857-1934) dat ook wordt uitgevoerd. Daarnaast worden koorwerken gezongen van Franse en andere componisten, onder meer van Poulenc en Saint-Saens. Het duo Saxyon, saxofoon en accordeon, speelt werken van Gounod en Satie. Verder werken twee vocale solisten mee aan de concerten (beiden studenten van het Conservatorium RotterdamCodarts).

Zaterdag 1 april 20.00 uur. Ontmoetingskerk, Frankrijklaan 4, Haarlem. Zondag 2 april 15.00 uur Dorpskerk Burg. Enschedelaan 67, Santpoort-Noord. Kaarten (in de voorverkoop) via www.lesmoucherons.nl of aan de zaal.