Tulpen zullen de straten van de Haarlemse binnenstad kleuren.
Tulpen zullen de straten van de Haarlemse binnenstad kleuren. (Foto: Michal Knotek)

Bloemenstad Haarlem voor tweede keer van start

Cultuur

HAARLEM - In samenwerking met de BIZ Haarlem, Haarlem Marketing, Gemeente Haarlem en LOCO Concepts is het concept ‘Bloemenstad Haarlem’ voor het tweede jaar geïnitieerd. Dit jaar zullen niet alleen de tulpen bij de ondernemers te bewonderen zijn, maar zal er worden uitgebreid met een Bloemenmarkt en tulpenpluktuin op de Grote Markt.

Van half maart tot en met half april kunnen de talrijke tulpen in de winkelstraten worden bewonderd. Daarnaast zal de bloemenmarkt en tulpenpluktuin op zondag 2 april van 11:00 tot 17:00 uur plaatsvinden op de Grote Markt. Mooi om te vermelden is dat de bloemenmarkt geheel wordt ingevuld met ondernemers uit de binnenstad van Haarlem, waarbij zij hun ondernemersdrift en creativiteit met het thema bloemen de vrije loop laten. Hierbij wordt ingezet op herhaalbezoek en het aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoek van buiten de regio. 

Bezoekers die een aankoop (minimaal €10,00) hebben gedaan in de binnenstad, mogen gratis tulpen komen plukken in de tuin (bosje van 10 stuks). Weten welke winkelstraten meedoen? Ga dan naar www.visithaarlem.com/bloemenstad.