O.a. Froukje, The Opposites, Warhaus en Yin Yin komen optreden.
O.a. Froukje, The Opposites, Warhaus en Yin Yin komen optreden. (Foto: Bevrijdingspop.nl)

Line-up Bevrijdingspop is bekend

HAARLEM - Op vrijdag 5 mei 2023 staat Haarlem weer in het teken van onze vrijheid. Bevrijdingspop Haarlem maakt vandaag de line-up bekend. Met onder andere The Opposites, Froukje en Claude belooft het een groot feest te worden dit jaar!

T-Mobile hoofdpodium

Op het hoofdpodium treden onder andere Nielson, Froukje, The Opposites, Karsu en Claude op. Andere artiesten zijn L’Asset, Yin Yin, Warhaus en Michelle David 7 The True-Tones. Verder vindt hier het 5voor5moment plaats. Singer-songwriter Froukje is dit jaar een van de Ambassadeurs van de Vrijheid die per luchtmachthelikopter door Nederland vliegt, om op te treden op de bevrijdingsfestivals. Zangeres Karsu staat momenteel volop in de belangstelling. Recent droeg zij een emotionele ballade op aan haar nicht, die omkwam tijdens de aardbeving in Turkije.

Jupilerpodium SENA

Het Jupilerpodium powered by SENA wordt overgenomen door onder andere Donnie, GUYY, Wies, Prins S. & De Geit en Nusantara Beat. Verder treden Them Two The Gotcha! Crew, Quique en een special act op, waarvan de naam nog bekend gemaakt wordt. Ook op dit podium vindt het 5voor5moment plaats. Donnie gaat samen met het publiek een feestje vieren! De Haagse act Prins S. en De Geit brengt originele, Nederlandstalige teksten op een vette beat.

Plein van de Vrijheid

Op het Plein van de Vrijheid staan de bands van Hogeschool Inholland (Conservatorium Haarlem) en Haarlems Toekomst te trappelen om het Haarlemse publiek in de middag te veroveren. ’s Avonds zijn er optredens van Them Peckin’ Boys, CHARLOT, Sellfish, Notulist en Het Natte Sokken DJ-team.

Kinderfestival HERO-podium

Op het Kinderfestival Hero-podium kijken de jongste bezoekers van Bevrijdingspop uit naar de optredens van onder andere Mixed Up en Luna, finalisten van het Junior Songfestival, en naar de winnaars van de Bevrijdingspop-supertalentenshow. Er is nog veel meer! Ook hier is het 5voor5moment.

Wat is er nog meer?

Andere onderdelen zijn het Dreefplein, met vrijheidsprojecten en natuurlijk de markt. Het Kennemer Jeugd Orkest treedt dit jaar op onder leiding van Matthijs Broers en samen samen met zangeres, songwriter en theatermaker LAKSHMI. Bevrijdingspop Haarlem 2023 is gratis te bezoeken in de Haarlemmerhout, op 5 mei 2023 van 12.00 tot 24.00 uur.