Karisma Quartet is opgericht door vier muzikanten met verschillende muzikale en culturele achtergronden
Karisma Quartet is opgericht door vier muzikanten met verschillende muzikale en culturele achtergronden (Foto: aangeleverd)

Evenementen in de Pletterij

HAARLEM - Er staan weer diverse activiteiten op het programma in de Pletterij. Maandag 3 april om 20.00 uur vindt het Codarts concert plaats met het Karisma Quartet. 

Karisma is begin 2020 opgericht door vier muzikanten met verschillende muzikale en culturele achtergronden, allen studenten aan Codarts Rotterdam. Met flamenco-muziek als basis mixt Karisma jazz met ritmische motieven uit Cubaanse en Latijns-Amerikaanse muziek. Met Anoush Saadat (flamenco-gitaar), Loek van den Berg (saxofoon), Ildo Nandja (contrabas), David González Arnesto (percussie). Kaarten: 12,50 euro, 8 euro met HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream.

Activiteiten

Dinsdag 4 april: gesprek met schrijfster Diana Tjin. De Epiloog is een serie van livestreams/podcasts waarin In de Knipscheer-redacteur Peter de Rijk in gesprek gaat met een schrijver. Dinsdag 4 april is Diana Tjin te gast, schrijfster van de roman ‘’Noem mij Calimero; of Carmen zo je wilt’. Aanvang 12.00 uur, zaal open 11.30 uur. Toegang is gratis, evenals de livestream. 


Vrijdag 7 april: Gay movie jongens. De vijftienjarige Sieger is een sportieve, wat gesloten jongen. 

Wanneer hij tijdens atletiektraining de intrigerende, onvoorspelbare Marc leert kennen, raakt hij verliefd op hem. De liefde blijkt van twee kanten te komen, maar Sieger wil geen homo zijn en gaat op de meisjes af. Toch wordt het steeds moeilijker om zijn gevoelens voor Marc te ontkennen. Aanvang 20.00 uur.

Nieuw collectief van muzikanten

Zaterdag 8 april: Undercurrent Orchestra. Het Undercurrent Orchestra is een nieuw collectief van muzikanten uit de Amsterdamse muziekscene. Zij brengen een muzikaal commentaar op de coronatijd met composities over angst en hoop, verveling en inspiratie, verdriet en vreugde. Spannende muziek die wordt ondersteund door filmische muziekstukken. Met Iman Spaargaren (klarinet, tenor saxofoon), Gerard Kleijn (trompet, bugel), Joost Buis (trombone), Annie Tangberg (cello), Guillermo Celano (gitaar), Marcos Baggiani (drums). Aanvang 20.00 uur, kaarten: 12,50 euro, 8 euro met HaarlemPas en onder de 25 jaar, 5 euro livestream.