Er wordt gedanst met en tegen de stroom van het water.
Er wordt gedanst met en tegen de stroom van het water. (Foto: Engin Akyurt)

Stilteconcert over het element water

Cultuur

HAARLEM - Stadsklooster Haarlem organiseert op zondag 19 maart een bijzonder Stilteconcert: Waterspiegel. In dit concert zullen danseres Alice Gioria, sopraan en danseres Karin Timmerman en pianist Alfonso Gonzáles Martínez het element water verklanken en verbeelden. Het concert vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk in het centrum van Haarlem.

In dit impressionistisch en romantisch programma zal er muziek klinken Claude Debussy, Maurice Ravel, Robert Schumann en Felix Mendelssohn, uitgevoerd door getalenteerd pianist Alfonso Gonzáles Martínez en sopraan Karin Timmerman. De danseressen zullen in vloeiende lijnen met de stroom mee en tegen de stroom in bewegen met adembenemende moderne dans.

Stilteconcert

Het concert wordt uitgevoerd als een stilteconcert. Dit houdt in dat er geen applaus is tussen de stukken zodat de muziek en voordrachten blijven nazinderen bij de toehoorder. Ook de stilte wordt zo onderdeel van het concert, wat het geheel tot een zeer bijzondere ervaring maakt.

Tickets en wandeling

Het concert is zondag 19 maart van 16:00 tot 17:00 uur bij de Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, 2011 HV te Haarlem. Voorafgaand aan het concert is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een Kloosterwandeling; een stadswandeling onder leiding van een professionele gids van Gilde Haarlem. De wandeling begint om 14:00 uur en vertrekt vanaf het hoofdkwartier van Stadsklooster Haarlem aan de Oude Groenmarkt 7. De wandeling zal rond 15:30 uur eindigen bij de ingang van de Doopsgezinde Kerk, waar het concert om 16:00 uur start.

Tickets voor het concert en/of de wandeling zijn te bestellen via stadskloosterhaarlem.nl.