Die-in op het Stationsplein
Die-in op het Stationsplein (Foto: Extinction Rebellion Haarlem)

Klimaatalarmactie op het Stationsplein

Politiek

HAARLEM - Maandag 6 maart was er op het Stationsplein in Haarlem een Luchtalarm = Klimaatalarmactie, waaraan zeker dertig activisten deelnamen, waaronder mensen die zich uit respect aansloten. Er was een die-in, een speech van activist Yolanda en er werd geflyerd. 

In haar speech vertelde activist Yolanda wat we kunnen doen om een klimaatramp te voorkomen: “Op 15 maart kun je iets belangrijks doen: breng je stem uit bij de verkiezingen voor de Provinciale staten, de Waterschappen en indirect de Eerste Kamer. Zij nemen heel belangrijke beslissingen op het gebied van het milieu, het klimaat en de natuur. Zoek een partij die dat serieus neemt, stem op hen en wordt lid! Dat is wel het minste dat je kunt doen om invloed uit te oefenen.” 

Op zaterdag 11 maart is in Den Haag een vreedzame en geweldloze blokkade van de A12 tegen de vele miljarden aan jaarlijkse subsidiëring van de fossiele industrie in Nederland. De volgende Luchtalarm = Klimaatalarmactie is op maandag 3 april 2023 ook op het Stationsplein in Haarlem.