Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Activiteiten in de Pletterij in Haarlem

Cultuur

HAARLEM - Een avond vol uitersten met verschillende muziekstijlen en artiesten staat vrijdag 17 maart op het programma onder de noemer Springtij ‘23. Met om 20 uur viool en soundscapes met Honingbeer, om 20.30 impro sound-poetry van Marianna Maruyama & Hessel Veldman, om 21 uur de klankwereld met saxofoon van Holophrase (Ruth Clemens).

 Verder op deze avond om 21.30 expressieve klanken van Caline with C (Kamile Rimkute) en om 22.15 het IJmuidense Gorgonzola Legs met experimentele muziek Aanvang 20 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro, livestream 5 euro.

Jazzx

Gitarist en componist Piotr Lipowicz streeft naar eenvoud en fijnzinnige melodieën met soundscapes. Zondag 19 maart staat hij in de Pletterij met Matteo Mazzù (bas) en Aurel Violas (drums). Aanvang 16 uur, toegang 12,50, HaarlemPas en onder de 25 jaar 8 euro, live stream 5 euro.

Met het boek op tafel

 In het boekenprogramma vrijdag 23 maart zijn dit keer Nausicaa Marbe en Kati Pir te gast. Marbe is columnist van de Telegraaf en auteur van ‘Wachten op het Westen’ – een biografisch boek over haar leven in Roemenië en haar ‘vlucht’ naar Nederland. Pir is kamerlid van de PvdA – woordvoerder buitenland. Haar ouders vluchtten uit Hongarije. Moderator Marcel Duyvestijn gaat met hen in gesprek over Oost-Europa. De interviews worden afgewisseld met filmpjes, er wordt een column voorgedragen en er is muziek. De volgende talkshows zijn op 21 april en 26 mei. Aanvang 20 uur, toegang 7,50, 5 euro livestream. Zie ook www.pletterij.nl