In Haarlem is nog veel uit vroeger tijden te zien.
In Haarlem is nog veel uit vroeger tijden te zien. (Foto: aangeleverd)

Wandel mee met Gilde Haarlem en word verrast

Algemeen

HAARLEM - In de periode van ongeveer 1880 tot 1930 veranderde de hele maatschappij, die daarvoor heel lang ongeveer hetzelfde was gebleven, snel en drastisch. De gevolgen van de opkomst van de trein, de industrialisatie en nog veel meer zetten het leven van zo ongeveer iedereen totaal op zijn kop. 

Onze overgrootouders leefden in een uitermate verwarrende en spannende periode: het begin van de moderne tijd, zoals wij die kennen. In Haarlem is hier, als je met de juiste ogen kijkt, nog heel veel van te zien. Tijdens deze wandeling lopen de deelnemers onder leiding van een deskundige gids langs een aantal uiteenlopende en bijzondere panden. Door het verhaal erachter wordt een indruk verkregen van hetgeen onze (over)grootouders allemaal hebben meegemaakt en hoe hun wereld veranderde. Word verrast en wandel mee. De kosten zijn 10,00 per persoon inclusief een drankje op een passende locatie.

Goed ter been

Let op, vanwege de duur van de wandeling (tweeëneenhalf uur) is het belangrijk dat deelnemers goed ter been zijn. De wandeling is zondagmiddag 19 maart. Start is om 13.30 uur vanaf het Stationsplein, bij de overkapping bij de Starbucks. Aanmelden voor de wandeling is noodzakelijk en kan via het aanmeldingsformulier op de website www.gildehaarlem.nl, via een mail naar gildewandelingen@gmail.com of telefonisch via 06-16410803.