Florian Just speelt 17 maart in Vijfhuizen.
Florian Just speelt 17 maart in Vijfhuizen. (Foto: aangeleverd)

Florian Just In Kunstfort bij Vijfhuizen

Uitgaan

VIJFHUIZEN - Bariton Florian Just en zijn ensemble brengen en sprankelend Franstalig programma met liederen over liefde en oorlog. In alle mogelijke vocaal-instrumentale combinaties word je vrijdag 17 maart om 20:15 uur meegenomen naar het Frankrijk van de Middeleeuwen, de Romantiek en de 20ste eeuw. Laat je verleiden door Caplets onzichtbare fluit, hoor Karel de Grote dromen in Dallapiccola’s Rencesvals, laat je onderdompelen in Duparcs ongrijpbare melancholie, Ravels exotische extravagance, Massenets aangrijpende hartstocht en Wagners francofiele patriottisme.

Componist/arrangeur Wijnand van Klaveren schreef voor dit ensemble een zevental nieuwe arrangementen die in dit concert voor het eerst live te horen zullen zijn. Bariton Florian Just zingt met zijn ensemble van zijn door Luister met 10 bekroonde CD “Songs of Love and War”. Luister schrijft: “Zelfs als de wereld in brand staat, is er altijd nog de verheffende schoonheid van de muziek…. Just zingt met zijn flexibele en warme stemgeluid, zijn natuurlijke expressiviteit en zijn uitstekende dictie de Franstalige songs. Ook de andere musici op fluit, piano en cello, spelen hun partijen vol liefde, vuur en overgave..”

Tickets

Aanvang is vrijdag 17 maart om 20:15 uur bij de Kunstfort Vijfhuizen, Fortwachter 1. Kaarten via www.CruquiusConcerten.nl of via 023 529 3204.