Haarlem Campus deelt Engelse drop uit aan jongeren.
Haarlem Campus deelt Engelse drop uit aan jongeren. (Foto: Aangeleverd)

Engelse drop tegen studentenuitval

Algemeen

HAARLEM - Haarlem Campus deelde vanmorgen in de vroege ochtend Engelse drop uit aan jongeren op het Stationsplein. Aan het dropzakje hing een uitnodiging voor een gratis studiekeuzeadvies op zaterdag 1 april in de Koepel in Haarlem. Op deze manier vraagt Haarlem Campus aandacht voor het groeiende aantal studenten dat tijdens het eerste studiejaar uitvalt.

“Het is ontzettend belangrijk om leerlingen goed te begeleiden naar een juiste studiekeuze,” vertelt Timo Timmerman, directeur van Haarlem Campus. “Jaarlijks stoppen er rond de 35.000 studenten in het hoger onderwijs al in hun eerste jaar omdat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. Dit is een maatschappelijk probleem. Om dit percentage te verminderen bieden we na onze open dag een workshop studiekeuze aan door onafhankelijke studiekeuzeadviseurs om leerlingen bewuster en beter te laten kiezen voor een studie.” 

Gratis studieadvies

Door de inzet van studiekeuzeadviseurs faciliteert Haarlem Campus de actie ‘Word geen drop-out, maar kies een studie die bij je past’. Met de Engelse drop wil de onderwijsorganisatie op symbolische wijze laten weten hoe moeilijk het is om de juiste keuze te maken uit 550 opleidingen. Tijdens de open dag op 1 april zijn er onafhankelijke studiekeuzeadviseurs aanwezig om bezoekende leerlingen hierbij te helpen met een gratis studieadvies. 

Viviana Poort is één van de onafhankelijke studiekeuzeadviseurs die aanwezig is bij de open dag op 1 april. “Zelfinzicht is key om uiteindelijk tot een juiste studiekeuze te komen,” vertelt Viviana. “Een optimale studiekeuze hangt niet af van de stad waarin je terechtkomt of het feit dat je daar niemand kent. Een studie moet bij jou passen en daar kom ik bij om de hoek kijken. Ik begeleid leerlingen naar meer zelfinzicht zodat ze uiteindelijk zelf tot een juiste studiekeuze komen.”