Amnesty collecteert voor de vrijheid.
Amnesty collecteert voor de vrijheid. (Foto: via Amnesty)

Amnesty

HAARLEM - Van 12 tot en met 18 maart is het de landelijke collecteweek voor Amnesty International. Er gaan weer duizenden mensen de straat op en ook online, via Whatsapp en de socials zijn collectanten bezig zoveel mogelijk geld in te zamelen. 

De collecte is voor Amnesty een onmisbare bron van inkomsten. Amnesty is onpartijdig en onafhankelijk. Om die onafhankelijkheid te kunnen garanderen, nemen ze voor hun acties en onderzoek geen geld aan van de overheid of van politieke en religieuze groeperingen. Daarom is de collecte zo belangrijk.

Lokale Amnesty-groep

Nederland telt ruim 175 Amnesty-groepen waarin vrijwilligers zich hebben verenigd. Zij geven de acties van Amnesty op lokaal niveau vorm. Dat kan in het klein: met elkaar brieven schrijven of in eigen kring met een petitie rondgaan, maar ook groter. Denk aan een het organiseren van een filmavond, debat, tentoonstelling of demonstratie. Ook werken veel groepen mee aan het geven van gastlessen over mensenrechten op scholen of geven ze op andere manieren voorlichting over mensenrechten. In Haarlem is er een lokale Amnesty-groep. Meer weten? Ga naar www.haarlem.amnesty.nl.