Diplomering tweede klas mei.
Diplomering tweede klas mei. (Foto: Aangeleverd)

Het opleidingstraject Verzorgende IG bij zorginstelling Nieuw Unicum: Een succesverhaal

In de zorgsector is er een groeiende behoefte aan goed opgeleide zorgprofessionals die in staat zijn warme zorg te leveren aan kwetsbare individuen. Zorginstelling Nieuw Unicum heeft hierop ingespeeld met haar opleidingstraject Verzorgende IG, dat zich heeft ontpopt als een waar succesverhaal.

Combi van theorie en praktijk

Het opleidingstraject is opgestart met als doel professionele zorgverleners op te leiden die gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met een lichamelijke en/of cognitieve beperkingen. Nieuw Unicum ontvangt diverse sollicitaties; van pensioenspecialist, ondernemer, winkelmedewerker tot beveiliger en van huidige zorgmedewerkers. Het traject is gebaseerd op een combinatie van theoretische kennis en praktijkervaring, waarbij de deelnemers worden begeleid door ervaren professionals binnen de organisatie.

Binnen verschillende fases van hun loopbaan zien wij mensen een overstap maken. Zij willen graag iets voor iemand betekenen en voldoening uit hun werk halen. Dat bewoners progressieve MS en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben, maakt het extra uitdagend en zorgt dat de geleerde zorghandelingen direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Een van de cruciale elementen van het succes van dit opleidingstraject is de nauwe samenwerking tussen zorginstelling Nieuw Unicum en de onderwijsinstelling. Door deze samenwerking kunnen deelnemers profiteren van een op maat gemaakte opleiding. Bovendien krijgen de verzorgenden de kans om de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen, waardoor ze waardevolle ervaring opdoen en zelfvertrouwen ontwikkelen.

Persoonlijke benadering

Een ander belangrijk aspect van het succes van het opleidingstraject is de persoonlijke benadering. Bij zorginstelling Nieuw Unicum staat de individuele groei en ontwikkeling van elke verzorgende centraal. Er wordt veel aandacht besteed aan het creëren van een stimulerende en ondersteunende leeromgeving waarin deelnemers zich veilig voelen om vragen te stellen en feedback te ontvangen. Dit draagt bij aan een positieve leercultuur en bevordert de professionele groei van de verzorgenden.

Het opleidingstraject Verzorgende IG heeft niet alleen een positieve invloed gehad op de deelnemers, maar ook op de organisatie zelf. Door intern op te leiden, heeft de zorginstelling de mogelijkheid om verzorgenden op te leiden volgens haar specifieke visie en waarden. Dit resulteert in een hechte band tussen de verzorgenden, de bewoners en de organisatie.

De verzorgenden die het traject hebben voltooid, beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om warme zorg te bieden aan de bewoners van Nieuw Unicum. Al met al kan het opleidingstraject Verzorgende IG worden beschouwd als een succesverhaal.

Ook het opleidingstraject volgen bij Nieuw Unicum?

De eerste opleidingstrajecten zijn inmiddels volledig afgerond. De deelnemers van de tweede ronde hebben op 17 mei jl. het diploma Verzorgende IG in ontvangst mogen nemen gedurende een uitgebreide diploma-uitreiking. 

Op 1 november 2023 gaat het opleidingstraject wederom van start. Met een leuk introductieprogramma start het volledig betaalde opleidingstraject van 18 maanden.

Tijdens het traject werken de deelnemers mee op een eigen afdeling en hebben zij één opleiding dag per week.


Meer weten over ons opleidingstraject en werken bij Nieuw Unicum? Neem contact op met Stephanie Bos via 06-86846518 of kijk op www.werkenbijnieuwunicum.nl