Kleurrijk wonen? Met deze tips maak je er een sprankelend geheel van!
Kleurrijk wonen? Met deze tips maak je er een sprankelend geheel van! (Foto: Adobe Stock)

Kleurrijk wonen zonder dat het 'too much' is

Hoe stijl je een kleurrijk interieur zónder dat het too much wordt? Met déze 6 praktische tips maak je jouw interieur levendig met de mooiste kleuren en voorkom je tegelijkertijd dat het overweldigend wordt. 

1. Begin met een neutrale basis, zoals een beige muur of een lichtgekleurd tapijt. Hierdoor zullen de kleuren die je later toevoegt opvallen en niet verdwijnen in een oceaan van kleur.

2. Ga voor ton-sur-ton. Als je verschillende tinten van dezelfde kleur combineert, ontstaat er een interessant kleurenpalet zonder dat het too much wordt. Ben je gek op blauw? Dan kun je verschillende tinten blauw combineren. Denk aan marineblauw, babyblauw en turquoise.

3. Voeg textuur toe. Textuur speelt een grote rol bij het inrichten van een kleurrijk interieur. Denk aan een heerlijk zachte wollen deken op een stoel of een jute tapijt op de vloer. Deze texturen ‘breken’ de kleuren en verzachten de ruimte. Tip: combineer verschillende accessoires met textuur. Kies bijvoorbeeld voor een gestreepte fauteuil met geribbelde stoffering of een bloemige kussensloop met gebreide textuur. 

4. Planten zijn een fijne manier om kleur toe te voegen aan een ruimte zonder dat het overweldigend wordt. Kies voor planten met verschillende tinten groen en plaats ze in elke hoek van de ruimte. Hoi, urban jungle!

5. Patronen en prints zijn een leuke en levendige toevoeging aan een kleurrijk interieur. Combineer geometrische patronen met bloemmotieven of strepen met dierenprints. Het mixen en matchen van verschillende patronen voegt een speelse en unieke uitstraling toe aan de ruimte!

Met deze tips creëer je een fijne balans tussen kleur en rust. Hierdoor ‘ademt' de ruimte nog steeds en voelt het ontspannend aan, zelfs als er veel kleur aanwezig is.