Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Mike Fentross in Dorpskerk Schoorl

Nieuws

SCHOORL - Het bestuur van de Stichting Bachcantate Bergen is bijzonder verheugd te kunnen aankondigen dat de sinds kort in Alkmaar wonende luitist en dirigent Mike Fentross zaterdag 17 juni om 20.00 uur een lezing met muzikale omlijsting geeft in de Dorpskerk aan de Duinweg 5 te Schoorl.

De avond zal in het teken staan van de connectie tussen J.S.Bach en zijn tijdgenoot de Alkmaarder Willem de Fesch. Mike Fentross zal de theorbe bespelen en worden vergezeld door sopraan Channa Malkin en celliste Octavie Dostaler Lalonde.

Autoriteit

Mike Fentross is een autoriteit op het gebied van de oude muziek. Hij is artistiek leider van het ensemble La Sfera Armoniosa en dirigent van het La Sfera Armoniose Orchestra. Tijdens de lezing van 17 juni zullen liederen worden uitgevoerd uit Bach’s Notenbüchlein fur Anna Magdalena Bach (1725), en van De Fesch zijn Canzonette (1730) en Six English Songs (1748) Anna Magdalena Bach was Johann Sebastian Bach’s tweede echtgenote. Zij was professioneel zangeres aan het hof van Anhalt-Cöthen. Maria-Anna de Fesch was de echtgenote van Willem de Fesch. Zij was professioneel zangeres en zong concerten in Londen.

Reserveren is noodzakelijk via mail: secretariaat@bachcantatebergen.nl / telefoon 0648937209. Kaarten: € 25,00; vrienden € 20,00; jongeren tot 30 jaar: € 15,00; kinderen tot 13 jaar: € 10,00. Verdere informatie: www.bachcantatebergen.nl