Opschoondag
Opschoondag (Foto: Stockfoto)

Landelijke Opschoondag in Bergen aan Zee

Algemeen

BERGEN AAN ZEE - Zaterdag 18 maart is het Landelijke Opschoondag. In heel Nederland wordt er op deze dag zwerfvuil opgeruimd door vrijwilligers. Ook in Bergen aan Zee vindt een opruimactie plaats, de eerste strandschoonmaak van het seizoen. Deelnemers verzamelen om 13.30 bij de ingang van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee. 

Daar staat het team van Bergense cleanup organisatie Love Not Waste en het Zee Aquarium klaar met opruimmaterialen zoals vuilniszakken, handschoenen en vuilgrijpers. Ook worden bingo-kaarten uitgedeeld om het gevonden vuil op aan te kruisen.

ROUTE

Deelnemers kunnen meelopen met de route van de vrijwilligers van Love Not Waste over het strand en de boulevard, maar kunnen ook een eigen route kiezen. Na een uur arriveert de groep weer bij het Zee Aquarium en staat er koffie, thee en limonade klaar. Bij terugkomst wordt al het vuil gewogen en de meest bijzondere gevonden items bekeken.

Iedereen die wil aansluiten bij de opruimactie, jong en oud, is welkom om mee te doen. Voor meer informatie en aanmelding kan contact opgenomen worden met Love Not Waste via info@lovenotwaste.com.

Afbeelding