Het festival heeft als doel mensen te verbinden door middel van cultuur en kunst.
Het festival heeft als doel mensen te verbinden door middel van cultuur en kunst. (Foto: aangeleverd)

KUUB zoekt creatievelingen voor kunstfestival

Cultuur

ALKMAAR - Festival KUUB is op zoek naar kunstenaars en creatievelingen die willen meedoen aan het festival in Alkmaar. Ben jij die drummer, danser, schrijver of beeldend kunstenaar die zin heeft om met anderen in een co-creatie team mooie dingen te maken? Meld je dan voor 20 mei aan via festivalkuub.nl/inschrijven.

Het festival vindt plaats op en rond het Canadaplein, waar creatievelingen van verschillende disciplines hun gecreëerde eindresultaat aan het publiek zullen presenteren. Het thema van dit jaar is ‘energie’.

Co-creatie teams

Op 20 mei vindt de Kick-off plaats en zullen deelnemers elkaar ontmoeten en worden de co-creatie teams gevormd. Vervolgens zullen de teams op 4 en 11 juni opnieuw samenkomen om te werken aan een eindproduct dat tijdens het KUUB Festival op 24 juni wordt gepresenteerd. Aan creatievelingen die liever los van een co-creatie team werken, heeft KUUB ook gedacht. Deelnemers mogen zich, individueel of met een groep, aanmelden om een interactief optreden te verzorgen op één van de podia. 

Het festival heeft als doel mensen te verbinden door middel van cultuur en kunst. Bezoekers van het festival kunnen deelnemen aan interactieve voorstellingen en creatieve workshops. KUUB is vrij toegankelijk en biedt een culturele uitnodigende locatie. Het zorgt voor verbinding tussen cultuurbeoefenaars en -makers uit de regio.

Aanmelden

Aanmelden voor het KUUB Festival 2023 kan tot 20 mei via festivalkuub.nl/inschrijven. Wil jij spelen en heb jij een band of act in petto? Mail dan naar info@festivalkuub.nl. Belangrijke data om vrij te houden zijn de middagen van 20 mei, 4 juni, 11 juni en het KUUB Festival (24 juni). 

Meer informatie is te vinden via www.festivalkuub.nl en de Instagram en Facebook van KUUB.

Bezoekers van het festival kunnen deelnemen aan interactieve voorstellingen en creatieve workshops.