Veulentjes in de duinen
Veulentjes in de duinen (Foto: eigen foto)

Voorjaarswandeling in de duinen

Nieuws

BERGEN - IVN organiseert zondag 14 mei een voorjaarswandeling door het duingebied bij de Schaapskooi van Bergen. Onder leiding van gids Willem Babyn kunnen wandelaars genieten van de prachtige natuur die het gebied te bieden heeft.

Het duingebied is ooit begonnen als stuivend land en heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, zoals jachtgebied en waterwin terrein. Nieuwe inzichten hebben ervoor gezorgd dat het gebied soms veranderd is. Nu is het een prachtig gebied met onder andere de duinhagedis, boompieper en andere vogels. Grote grazers zoals schotse hooglanders en konikpaarden doen het voorwerk voor kleine grazers zoals konijnen en vlinders hebben hier weer hun voordeel bij.

Gezin

De wandeling is geschikt voor het hele gezin en start om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangerweg. Vergeet niet dat een duinkaart verplicht is voor het Noord-Hollands Duinreservaat. Een duinkaart is te verkrijgen bij de kaart-automaat bij de parkeerplaats. De bijdrage voor de wandeling is 3,00 euro per persoon. Leden van IVN/KNNV en kinderen mogen gratis deelnemen.
Het belooft een mooie voorjaarswandeling te worden, dus kom gezellig mee!