Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Middelbare scholen opnieuw op de kaart in de gemeente Heemskerk

HEEMSKERK - Het zal u niet zijn ontgaan: de vier scholen van het voormalig Kennemer College hebben een nieuwe naam gekregen. Een nieuwe naam die beter past bij het DNA van de afzonderlijke scholen en die recht doet aan onderwijskundige uitgangspunten en de maatschappelijke ontwikkelingen. Drie van deze scholen staan in Heemskerk. 

Drie van deze scholen staan in het Noord-Hollands dorp

Het Dalí College is een school voor mavo en havo met als grondslag gepersonaliseerd leren. Alle leerlingen worden gezien met hun eigen talenten en competenties, elke leerling heeft zijn of haar persoonlijke coach met structurele contactmomenten. 

Betere aansluiting

De volwaardige praktische havo waarmee het Dalí College haar onderwijsaanbod heeft uitgebreid, zorgt voor een betere aansluiting op het HBO en voor de koppeling tussen theorie en praktijk.

Forta biedt individuele leerroutes per leerling

SKILLS vmbo heeft “doen” als centraal thema in alle lessen en vakken. Samen met de docent gaan de leerlingen ontdekken waar hun vaardigheden liggen en hoe zij deze het beste in kunnen zetten. Met maar liefst 5 vmbo-profielen variërend van een technische tot een commerciële insteek is er voor elke leerling een passende plek.

Forta biedt individuele leerroutes per leerling. Door ontdekkend, oriënterend en werkend leren in verschillende sectoren worden leerlingen sterk in de praktijk.

Samenwerking

De samenwerking is door het vormgeven van de eigen identiteiten eigenlijk alleen maar versterkt. Niet alleen kunnen alle leerlingen gebruikmaken van de praktijklokalen en het spectaculaire Techlab, maar ook de onderlinge doorstroom van leerlingen is goed gewaarborgd.

Afbeelding
Afbeelding