Het Mannenkoor Zang en Vriendschap is trots op de nieuw leden en heet hen van harte welkom.
Het Mannenkoor Zang en Vriendschap is trots op de nieuw leden en heet hen van harte welkom. (Foto: Willem Brand)

Veel nieuwe leden voor Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap

Algemeen

HAARLEM - Tegen alle trends in heeft het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap vorig jaar elf nieuwe leden gekregen en ondertussen hebben zich nog eens vier nieuwe zangers zich aangemeld, onder wie een 31-jarige expat uit Duitsland.

Rick van der Burg, die de pr verzorgt: “Je ziet landelijk dat mannenkoren omvallen, wij zijn gegroeid en dat komt onder andere door enthousiaste berichten in het Haarlems Nieuwsblad.”

Sfeer en vriendschap

“Nieuwe leden,” zegt voorzitter Bert Koopman, ”zorgen voor nieuwe impulsen en het waarborgt de continuïteit. Mannenkoren hebben het in het algemeen erg moeilijk bij gebrek aan nieuwe leden. Gelukkig geldt dat niet voor ons. Wij zijn alive en kicking.” Een van de nieuwe leden is Ton Romijn uit Noordwijkerhout: “Ik heb gezongen bij een koor in Hillegom dat ter ziele ging. Toen ging het kriebelen en vond ik Zang en Vriendschap. Buiten het zingen word ik gegrepen door de sfeer en de vriendschap.”

Op concertreis

En natuurlijk speelt mee dat het koor ‘leuke dingen’ doet. In 2023 staat een concertreis op programma met optredens in Nederland, België en Duitsland. Van der Burg met een knipoog: “Wat hierbij helpt is dat we in de buurt van het Drielandenpunt verblijven.” Ook in de planning staat een concert met musicalnummers. Koopman: “Dat belooft een spektakel te worden.”