Afbeelding

Open dag Inloophuis Kennemerland –centrum voor leven met en na kanker

Algemeen

HAARLEM - Vanwege Wereldkankerdag op 4 februari organiseert Inloophuis Kennemerland-centrum voor leven met en na kanker- in Haarlem en Santpoort op 3 februari een open dag. 

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. Kanker zet je wereld op z’n kop, tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren vele mensen nog klachten. Denk aan vermoeidheid, angst voor terugkeer of neuropathie. Nederland telt vele organisaties die mensen met kanker zorg en ondersteuning bieden.

Op en rond Wereldkankerdag kun je met dit aanbod kennismaken. Daarom is iedereen vrijdagochtend 3 februari welkom op locaties Haarlem Schalkwijk en Santpoort Noord. Er staat op beide locaties (vrijdag 3 februari van 10.00 - 13.00 uur) iets lekkers klaar met heerlijke koffie en thee en natuurlijk het luisterende oor. Verder krijg je een rondleiding bij interesse.

Powerfit, massages en yoga

In Santpoort (Wulverderlaan 51) kun je om 10.30 uur meedoen met PowerFit met Carla. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je voor, tijdens en na je behandelingen je spierkracht op niveau houdt. Kom meedoen en zie hoe leuk het is! Maximaal 6 personen, dus wees er snel bij! Ook kun je een massage krijgen van 1 van onze masseurs. Laat je lekker even verwennen! In Haarlem (Leonardo Da Vinciplein 73) zijn er die ochtend 2 gratis verwenyogalessen voor nieuwe bezoekers die door kanker zijn geraakt.

Wil je verzekerd zijn van een plekje mail dan naar info@inloophuiskennemerland.nl

Hulp bij kanker

Op Wereldkankerdag wordt er door tientallen organisaties aandacht gevraagd voor de impact van kanker. Dit wordt onder andere gedaan door het organiseren van activiteiten of het aandacht vragen voor de ziekte. Ook wordt er dit jaar special aandacht gevraagd voor de tool ‘Hulp bij kanker’. Hier vind je een betrouwbaar overzicht van aanvullende zorg en hulp bij jou in de buurt, en online. In het overzicht staan zorgverleners, organisaties en programma’s die je kunnen helpen. Zoals een diëtist, fysiotherapeut, patiëntenvereniging of een IPSO-centrum en tal van andere zorgverleners.

Voor informatie over Wereldkankerdag, kijk op www.wereldkankerdag.nl