250.000 euro subsidie voor wijkinitiatieven

HAARLEM - Ook in 2023 heeft de gemeente Haarlem een budget van bijna 250.000 euro beschikbaar voor initiatieven uit de stad. Wie geld krijgt om een initiatief voor de eigen buurt uit te voeren bepalen Haarlemmers zelf via de Leefbaarheid en Initiatiefraad. Uit elk stadsdeel neemt 1 Haarlemmer plaats in deze raad.

De Leefbaarheid en Initiatiefraad, bestaande uit 5 Haarlemmers, ieder uit een ander stadsdeel, beoordelen de aanvragen en verdelen het geld. Zo bepaalt de stad zelf wat een goed initiatief is voor de stad.

Het leefbaarheid- en initiatiefbudget is bedoeld voor activiteiten die mensen bij elkaar brengen. Zoals samen eten, een straatfeest, burendag of een workshop voor buurtbewoners. De gemeente zoekt mensen uit Haarlem-Noord en Zuidwest die willen deelnemen aan de Leefbaarheid en Initiatiefraad. De raad komt 12 keer per jaar bij elkaar en je wordt voor 2 jaar gekozen. Mail naar: initiatief@haarlem.nl onder vermelding van Leefbaarheid en Initiatiefraad. Vermeld in de mail naam, adres en telefoonnummer.