Violiste Ksenia Beltiukova en fluitiste Dasha Beltiukova.
Violiste Ksenia Beltiukova en fluitiste Dasha Beltiukova. (Foto: aangeleerd)

Beltiukov Sisters en aria's uit Verdi's Nabucco in 't Mosterdzaadje

SANTPOORT-NOORD - Muziek kan grenzen doen laten verdwijnen. Met de komst van de violiste Ksenia Beltiukova uit Minsk naar Nederland is er op zaterdag 28 januari om 15.00 uur een concert te beleven in 't Mosterdzaadje waarin de fluitiste Dasha Beltiukova met haar zuster muzikaal verbonden is. 

Samen met de eveneens uit Minsk afkomstige, maar in Nederland wonende pianiste Maria Prokofieva is er een bijzonder mooi programma samengesteld. En natuurlijk zal er muziek klinken van hun vader, de componist Sergey Beltiukov. In verschillende combinaties wordt muziek uitgevoerd van Schnittke, Tsjaikovsky, Geraldone Green en Borodin. Het is een hartverwarmend programma van grote klasse.

Lang leve de opera

Op zondag 29 januari om 15.00 uur brengen de bas-bariton Remmert Velthuis en de pianiste Marjana Butko (Belarus) een spetterend operaprogramma in 't Mosterdzaadje.


Daarin staan aria’s uit Nabucco centraal staan. Grootse overdadige muziek, met een herkenbare en vrolijke klank, maar wél met een strijdlustig en tamelijk agressief verhaal erachter; de bestorming van Jeruzalem door de Assyrische koning Nebukadnezar, en de standvastige wraakzucht van de Hebreeërs, aangevoerd door hogepriester Zakaria.

Opera's van Verdi

De 3 aria’s van Zakaria zullen ten gehore gebracht worden, en wie weet zingen we met elkaar het overbekende slavenkoor…Ook in de Bach cantate 46 gaat het over de verwoesting van Jeruzalem. Rossini heeft zich op zijn beurt weer door de opera’s van Verdi laten inspireren. Zo ontstond dit programma een rond Verdi's Nabucco. En in maart zingt Remmert de rol Zakaria in Nabucco. Marjana Butko, gespecialiseerd in liedbegeleiding studeerde in Minsk en Stockholm behaalde haar masterdiploma in Amsterdam bij David Kuyken.

Adresgegevens

't Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Collecte na afloop met richtlijn van 10,- euro.

Bas-bariton Remmert Velthuis en de pianiste Marjana Butko.