Kom je ook dansen?
Kom je ook dansen? (Foto: Moon Saris)

Tweede editie Dans, dans² in Schalkwijk

HAARLEM - Na een eerste succesvolle editie van Dans, dans² in Haarlem Noord start er in februari een nieuwe reeks in Schalkwijk. Buurtbewoners werken in zeven repetities toe naar een (moderne) danspresentatie vol humor, spel, muziek en contact. 

Dans, dans² is een unieke manier van ontmoeten

Een uniek project waarbij mensen van verschillende generaties worden samengebracht. Een choreograaf en twee professionele dansers begeleiden de deelnemers tijdens de repetities. Iedereen is welkom om mee te dansen. Een rollator of rolstoel vormt geen belemmering; enthousiasme is het enige dat telt! 

Word in de kracht van je leven gezet

Dans, dans² is een project van Hart, Danstheater VOS, Kennemerhart Oppeppers en Sint Jacob. De combinatie van ouderen en buurtbewoners met professionele dansers in een creatieve setting als een dansvoorstelling is uniek te noemen. Tijdens dit project worden ouderen weer in de (fysieke) kracht van hun leven gezet. Ze komen in contact met andere ouderen, buurtbewoners en (jonge) dansers.

Samen ontspannen

Het gaat specifiek om het samen zijn, (fysiek) contact maken en elkaar ontmoeten door middel van moderne dans. Tijdens de repetities staat plezier hebben en samen ontspannen centraal. De choreografie voor de eindpresentatie ontstaat ter plekke tijdens de repetities. De choreograaf geeft input waar de deelnemers hun eigen draai aan geven.

Gratis proefles

Vanaf 14 februari wordt iedere dinsdag tussen 14.00 en 15.30 uur gerepeteerd bij Sint Jacob, locatie Schalkweide op de Floris van Adrichemlaan 15 in Haarlem. Deelnamekosten zijn € 28.- voor 7 repetities inclusief. koffie en thee. Wie een idee wil krijgen van de lesinhoud kan een gratis proefles volgen op dinsdag 7 februari op hetzelfde tijdstip. De eindpresentatie op dinsdag 4 april om 14.00 uur in Schalkweide is gratis toegankelijk. Bewoners van het woonzorgcentrum, vrienden, familie, buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.

Schalkweide

Op loopafstand van het winkelcentrum ligt woonzorgcentrum Schalkweide. Het telt twaalf etages, waarvan de bovenste drie bestaan uit serviceflats met onze thuiszorg binnen handbereik. Er zijn kleinschalige woongroepen voor mensen met gevorderde dementie en zelfstandige appartementen voor mensen met een lichte vorm van dementie.