Kranslegging bij het monument in het Landsmeerderveld, herdenking 2022.
Kranslegging bij het monument in het Landsmeerderveld, herdenking 2022. (Foto: (Archieffoto Rodi Media/MvS))

Herdenkingsbijeenkomsten in Landsmeer

Nieuws

LANDSMEER - Ook de gemeente Landsmeer herdenkt op donderdag 4 mei de oorlogsslachtoffers die tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. Er staan diverse plechtigheden op het programma.

Om 14.45 uur start de plechtigheid bij het Vickers-Wellington monument in het Landsmeerderveld. Daar worden om 15.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Toespraken zijn er van burgemeester Léon de Lange en van Johan Graas namens Stichting Aircraft Recovery Groep. 

Om 19.35 uur start een stille tocht vanaf het gemeentehuis naar het monument in de Calkoenstraat. Veteranen lopen mee. Bij de aankomst bij het monument speelt Amicitia muziek. Het programma start om 19.45 uur en om 20.00 uur is het twee minuten stil. Ook hier houdt de burgemeester een toespraak. Bezoekers mogen bij beide monumenten bloemen leggen. 

Na afloop van de herdenking in de Calkoenstraat is iedereen welkom in Het Kruispunt voor een kopje koffie. Hier is een selectie foto’s bekijken te die de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer vorig jaar heeft getoond tijdens de fototentoonstelling “75+1 jaar bevrijding”. Helaas kan ook dit jaar het 99th squadron van de Royal Air Force niet aanwezig zijn.