Pianist Martin Oei debuteerde op zijn 16de in het Concertgebouw en speelde jarenlang samen met de oude meesterpianist Daniel Wayenberg.
Pianist Martin Oei debuteerde op zijn 16de in het Concertgebouw en speelde jarenlang samen met de oude meesterpianist Daniel Wayenberg. (Foto: Aangeleverd)

Met 35% lezerskorting naar Tom & Jerry

REGIO Had je je kinderen, kleinkinderen, vrienden of buren altijd al eens willen meenemen naar een prachtig, klassiek pianoconcert, maar is het nog nooit gelukt om ze over te halen? Dan is hier je kans: neem ze mee naar een cartoon van Tom & Jerry - met live pianomuziek van Franz Liszt. Uitgevoerd door Martin Oei.

Op 7 of 14 mei in het Concertgebouw met Martin Oei

Martin Oei geeft twee keer een bijzonder middagconcert op een bijzondere vleugel. We krijgen prachtige animaties te zien bij zijn uitvoering van werken van componist en pianist Frans Liszt, op Martin's verzoek gemaakt doorLiza Verboon, Jet Westbroek en Lamine Ndiaye en vooral bedoeld voor een jong publiek. De animaties verbeelden de levensloop van Liszt, die tijdens zijn leven behandeld werd als een hedendaagse 'rockstar', vooral door de dames, die zelfs handschoentjes droegen waarop zijn naam geborduurd was. 

Martin speelt ook een ballade van Chopin, de bekendste tijdgenoot van Liszt. Hij sluit af met de Hongaarse Rapsodie, op een authentieke Erard-vleugel uit 1846. Daarbij vertoont hij de Tom & Jerry cartoon the Cat Concerto waarin Tom de Rapsodie speelt, waarbij Jerry hem, zoals altijd, behoorlijk dwarszit.

Martin Oei trad - van 2013 tot diens dood in 2019 - op met meesterpianist Daniel Wayenberg. In 2020 studeerde hij cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam, maar de Covid-maatregelen verstoorden zijn muzikale carrière. Inmiddels treedt hij weer op, met en zonder Tom & Jerry.

Lezers kunnen met 35% korting naar één van de twee concerten, op 7 en 14 mei, in het Koninklijk Concertgebouw. Bestel kaarten via concertgebouw.nl met kortingscode: EC2023SMA