Kidsmiddag voor jonge mantelzorgers

OOSTZAAN - Jonge mantelzorgers hebben het vaak zwaar. Ook in Oostzaan zijn er mantelzorgers die zelf nog kind zijn, of jongere. Zij komen zelf vaak aandacht tekort door al hun zorgen voor iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. WelzijnWonenPlus wil graag in contact komen met deze kinderen en hun ouders en nodigt hen graag uit voor de gezellige Kidsmiddag op woensdag 14 juni in de Sporthal van Oostzaan van 15.00 tot 17.00 uur. 

Wethouder Dral opent hier op deze woensdag om drie uur de Sport- en Feestweek, die groots wordt afgetrapt met de gezellige kindermiddag. Alle kinderen tussen vier en twaalf jaar zijn welkom voor een middag vol leuke en spannende activiteiten in de Sporthal Oostzaan. 

Stormbanen

Wat er allemaal te doen is? Naast de vele toffe springkussens, stormbanen en andere speelattracties zijn er ook een paar Oostzaanse organisaties aanwezig, die komen vertellen wat er allemaal te doen is voor de jeugd in Oostzaan. Loop gewoon maar even bij hen langs, en vraag gelijk wat zij voor jou mantelzorger kunnen betekenen.  

Voldoening

Omdat WelzijnWonenPlus al veel activiteiten voor jonge mantelzorgers organiseert in Purmerend en Wormerland, weten zij hoe moeilijk die kinderen en jongeren het kunnen hebben. Zij merkten bijvoorbeeld dat deze kinderen zelf vaak niet eens weten dat ze mantelzorger zijn. Het zorgen vinden ze heel gewoon. Voor hen is het normaal en het geeft hun ook best wel voldoening.

Daar staat tegenover dat het ook wel zwaar kan zijn. Deze jonge verzorgenden maken zich vaak zoveel meer zorgen om het welzijn van hun naaste dan hun leeftijdsgenoten. En soms missen ze zelf de nodige zorg en aandacht. 

Prijs

WelzijnWonenPlus wil hen graag leren kennen. Ook hun ouders. Als je tóch gezellig komt meedoen met al die leuke spelletjes samen met al die leeftijdsgenootjes, kom dan gelijk even bij hun kraampje langs en vertel wie je bent en wat je doet. Er ligt daar nóg een spelletje waar je aan kunt meedoen en daar kun je nog een prijs mee winnen ook. 


Barbara van Wijk