Kalyani's AGRI project.
Kalyani's AGRI project. (Foto: aangeleverd)

Bouwproject van Stichting Kalyani

Algemeen

ENKHUIZEN - Stichting Kalyani heeft vanaf het begin altijd het doel gehad om projectmatig steun te bieden op tal van verschillende gebieden. Waar is er op dit moment vraag naar en hoe kunnen zij helpen? Natuurlijk ontstaan er vaste langlopende projecten, maar deze flexibiliteit van snel handelen is waar de stichting sterk in is geworden. 

Met de opbrengst van de jaarlijkse collecte van 2022 hebben ze hun AGRI project kunnen uitbreiden. In Sigiriya kwam er een groot stuk landbouwgrond beschikbaar. Op dit perceel van drie hectare mochten ze voedsel gaan verbouwen. De grond werd opgedeeld in percelen en na iedere oogst kon de tuin steeds opnieuw worden opgestart. Dit zorgde voor een langdurige beschikbaarheid van eigen groenten en 150 gezinnen zijn nog steeds dagelijks actief bezig in hun tuin. Op zoek naar wat kleinere locaties kwam het idee om moestuinen aan te leggen bij scholen. Op twee schoollocaties zijn inmiddels al tuinen opgestart en de eerste oogsten zijn al verdeeld onder de kinderen. Naast het zelf onderhouden van de tuin is het ook zeer educatief voor de kinderen. Een win-win.

Bouw eigen school 

Toch wilde Stichting Kalyani na de zomer van 2022 één van hun eigen bouwprojecten weer oppakken. Een project wat al veel werk heeft gekost en wat al loopt sinds de zomer van 2020. De bouw van een eigen school, gerund door het team van Kalyani. Inmiddels zijn de eerste echte bouw stappen gezet. De 1ste batch van bouwmaterialen zijn op de locatie aangekomen, de grond is bouwrijp gemaakt, en al het officiële papierwerk, inclusief de bouwtekening is bij alle lokale autoriteiten goedgekeurd. Er is van het bouwprojecten een 3D-animatie gemaakt van hoe de school eruit komt te zien.

Sri Lanka 

In februari zal het bestuur dan eindelijk naar enkele jaren van afwezigheid weer een werkbezoek brengen aan Sri Lanka. Verschillende projecten zullen wederom worden bezocht, waaronder het AGRI project en de nieuwe schoollocatie. 

Vrijwilligerswerk 

Heb je interesse in het doen van vrijwilligerswerk of ga je voor de uitdaging om in Sri Lanka lessen te willen geven! Neem dan contact op via info@kalyani.nl. 

Ga voor meer informatie over Stichting Kalyani naar de website: www.kalyani.nl.