Kom naar de filmvoorstelling bij Orion over Dino's.
Kom naar de filmvoorstelling bij Orion over Dino's. (Foto: Pexels)

Filmvoorstelling bij Volkssterrenwacht Orion

Algemeen

BOVENKARSPEL - In het planetarium bij volkssterrenwacht Orion wordt zondagmiddag 22 januari weer een filmvoorstelling gegeven. Er worden tijdens deze middagopenstelling twee filmvoorstellingen georganiseerd over dinosaurussen namelijk ‘Dinosaurus at Dusk’.

Een kort fragment staat op de homepage van volkssterrenwacht Orion www.volkssterrenwachtorion.nl onder het kopje film. De eerste filmvoorstelling begint om 14.15 uur en de tweede filmvoorstelling begint om 15.15 uur. De filmvoorstelling duurt ongeveer 40 minuten. Graag van tevoren aanmelden, want vol=vol. De kosten bedragen 5,- euro voor volwassenen en 3,- euro voor kinderen onder de 12 jaar. Er kan vooraf aan de filmvoorstelling in de sterrenwacht zowel contant als met een pinpas betaald worden.

Expositieruimte

Na de filmvoorstelling kunt u in de expositieruimte een echt dinosaurus ei bewonderen van plm. 90 miljoen jaar oud en enkele voetafdrukken van een Raptor. Tevens is er ook een replica hand en voet aanwezig (op ware grootte) van een Allosaurus. Er zijn ook twee diorama’s te bewonderen waarin diverse soorten dinosaurussen te zien zijn. 

Als bezoeker kun je zelf ook op de foto met een echte steen/ijzermeteoriet van plm. 5 miljard jaar oud. De dinosaurussen zijn plm. 70 miljoen jaar geleden uitgestorven door enkele grote inslagen van rotsblokken uit de ruimte.

Ga voor meer informatie naar de website: www.volkssterrenwachtorion.nl.