Alzheimer.
Alzheimer. (Foto: CHIOSEA_ION)

Alzheimer Café Enkhuizen

ENKHUIZEN - Er staat weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Enkhuizen op de planning. Op dinsdag 24 januari om 19:00 uur zijn belangstellenden welkom in Woonzorgcentrum Herfstzon - ingang aan het Kwakerspad. 

Intimiteit en seksualiteit bij mensen met dementie

Intimiteit en seksualiteit, verandert dat? Durft u erover te praten? In de corona-tijd kwam het begrip ‘huidhonger’: de behoefte van mensen aan lichamelijk contact. We gaan deze avond in gesprek met Mayke Neefjes, casemanager Geriant, vanuit haar opleiding heeft ze kennis opgedaan over het onderwerp: intimiteit en seksualiteit bij mensen met dementie en hun naasten. Over dit onderwerp zullen verschillende vragen worden beantwoord en besproken. Verandert de intimiteit en seksualiteit als mantelzorger en hoe is dat voor diegene met dementie?

Informatie

Praten over dit misschien wel ongemakkelijk onderwerp kan voor zowel de betrokkene als voor de mensen in zijn of haar omgeving moeilijk zijn. De bezoekers zullen worden uitgenodigd om te vertellen hoe zij er tegenaan kijken. De zaal in Herfstzon is open vanaf 19:00 uur, koffie en thee staan klaar. Het programma duurt van 19:30 uur tot ca. 21:00 uur.