Sfeerimpressie Zuiderzeelicht.
Sfeerimpressie Zuiderzeelicht. (Foto: Jorrit Lousberg)

Zuiderzeelicht trekt bekijks

ENKHUIZEN - Het winterevenement in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen trok deze vierde editie ruim 17.000 bezoekers. Jong en oud wandelden tijdens de kerstperiode van 17 december 2022 tot en met 8 januari 2023 door de sfeervolle straatjes van het buitenmuseum en beleefden het verhaal over de Durgerdammer vissers. 

De verschillende lichtprojecties, geluidsfragmenten en schimmenspelen brachten het ijskoude verhaal over Klaas Bording en zijn twee zonen tot leven via . Algemeen directeur Stephan Warnik kijkt zeer tevreden terug op een geslaagde editie: "Zuiderzeelicht trok ook deze keer een heel divers publiek. Niet alleen gezinnen met kinderen en bezoekers met familie en vrienden bezochten de reguliere avonden, maar ook de seniorenavond, die in samenwerking met de provincie Noord-Holland tot stand kwam, trok bijna 600 mensen van 65 jaar en ouder. Daarnaast wordt de stad Enkhuizen met dit evenement onder de aandacht gebracht, waar ik natuurlijk trots op ben."


In 2023 staat Zuiderzeelicht ook weer op de programmering van het Zuiderzeemuseum. De invulling en data moeten op het moment van verschijnen van dit bericht nog worden vastgesteld. Ga voor meer informatie naar: www.zuiderzeemuseum.nl.