Alle winnaars van de tête-à-tête op het podium. Derde van links winnares Natascha Dorenbos.
Alle winnaars van de tête-à-tête op het podium. Derde van links winnares Natascha Dorenbos. Foto: aangeleverd

Voorzitster petanquevereniging Bouledozers Zwaag distriktskampioen

Sport

ZWAAG - Zondag zijn De distriktskampioenschappen tête-à-tête, van het district Noord West van de NJBB, vonden zondag 7 mei plaats bij petanquevereniging de Bouledozers aan het Leekerpad in Zwaag. Onder goede weersomstandigheden werden, nadat het kampioenschap door wethouder Dick Bennis was geopend, om 10.15 uur de poulewedstrijden gespeeld. 

Voor dit kampioenschap hadden zich 34 deelnemers aangemeld. Na de poulewedstrijden werd het klassement opgemaakt en bleek dat de kruisfinales gespeeld gingen worden bij de dames tussen Judith Kater en Natascha Dorenbosch en Els Hummel en Kim van Gellekom en bij de heren tussen Tim van Drunen en Edward Vinke en Tino jr Rodriguez en Remko de Jong. Deze deelnemers hebben zich hiermee ook al geplaatst voor het NK op 21 mei in Harderwijk. 

Uiteindelijk ging de finale bij de heren tussen Remko de Jong en Edward Vinke. In een zeer spannende gelijk opgaande partij, waar voor het publiek veel te genieten viel, was het uiteindelijk Remko de Jong die de partij naar zich toe trok met 13-10. Bij de dames was het voor het thuispubliek nog spannender, omdat hier de finale ging tussen Natascha Dorenbos, voorzitster van de vereniging, en Kim van Gellekom. In de poulewedstrijden waren zij elkaar al tegengekomen en won Natascha nipt met 13-11, dus dat beide speelsters elkaar niet veel ontliepen was toen al duidelijk. Ook de finalepartij was spannend tot aan de laatste bal, maar uiteindelijk was het toch weer Natascha die de finale met 13-10 naar zich toe trok en er zo voor zorgde dat voor het eerst in de geschiedenis van PV de Bouledozers één van haar leden de districtstitel veroverde. Dit werd daarna uiteraard wel even gevierd!