Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Retour afzender van Steffie

MEDEMBLIK - Al eens van Steffie gehoord? Nee, nog niet? Eigenlijk zou Steffie bekend moeten zijn met alle mensen die via de computer communiceren.

Steffie is een vorm van een digi-cursus, of leren op afstand. Steffie wil dat de overheid en alle instanties begrijpelijke informatie aanbiedt in Nederland. In simpele bewoording en ondersteund door beeld worden levensgebieden behandeld zoals orgaandonatie. Ervaringsdeskundigen helpen mee met het ontwerpen van de leer- en hulpmiddelen van Steffie.

Om mee te doen in de samenleving, moet iedereen begrijpen wat er in de brieven staat die in de brievenbus vallen. Bijvoorbeeld van de overheid, gemeente of andere organisaties. Dit is nu lang niet altijd voor iedereen het geval. Ambtelijke taal is voor veel mensen niet meer te begrijpen. Daarom heeft Steffie stickers ontworpen.

Het is erg belangrijk dat brieven op een eenvoudige manier geschreven zijn. Zo weet de afzender van de brief dat een brief begrepen wordt en voelt de lezer van de brief zich aangesproken en zelfstandig. Dat scheelt een hoop frustratie, stress en tijd.

Ook de retour afzender stickers van Steffie bestellen? Dat kan via de computer: info@steffie.nl, maar ook per post Steffie, Oostdam 2, 3441 EM Woerden. Eén bestelling bevat 25 stickers. Maak van de brieven die worden teruggestuurd een kopie voor de administratie.