Afbeelding
(Foto: Jan Siebring Fotografie)

Succesvolle koppelingen Buurtgezinnen

Vervolg van voorpagina


Dan zetten we de koppeling door en blijf ik als coördinator twee jaar lang aanspreekpunt." Goed om te weten: ook alleenstaanden en senioren kunnen steunouder zijn. Verder wordt van steungezinnen een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Iedereen heeft vuile was

Ten slotte wil Irene graag benadrukken dat het helemaal oké is om hulp te vragen. "Er rust nog een groot taboe op het vragen van hulp aan een ander. Voor je gevoel hang je de vuile was buiten. Een kleine geruststelling; iedereen heeft vuile was! En dat terwijl een ander jou met veel plezier wil helpen. We mogen en kunnen het samen doen. In mijn rol als coördinator van Buurtgezinnen zie ik dagelijks ouders die ook hebben geworsteld met deze gedachten. En achteraf delen ze altijd dezelfde mening: 'had ik het maar eerder gedaan!'. Hulp vragen is een teken van groei en niet van falen."

Meer informatie

Irene is te bereiken op 06-20915005 of via irenemaas@buurtgezinnen.nl. Kijk voor meer informatie op www.buurtgezinnen.nl . Gezinnen die zelf op zoek zijn naar een steungezin, kunnen uiteraard ook bellen met Irene of terecht op de website. 


Kijk ook op de Facebookpagina: Buurtgezinnen in Hoorn.