Jongeren uit Koggenland steunen KiKa.
Jongeren uit Koggenland steunen KiKa. (Foto: www.kika.nl)

Jongeren uit Koggenland zetten zich in voor stichting KiKa

Nieuws

Jongerenwerk Koggenland verzorgt op 18 mei weer de Goede Doelen Uitdaging. De jongeren die zich inschreven zetten zich in voor stichting Kinderen Kankervrij (KIKA) door middel van een actie. De jongeren gaan in de gemeente langs de deuren om sponsoren te zoeken. De deelnemers moeten zich daarbij identificeren en zijn herkenbaar aan de gekleurde Goede Doelen Uitdaging shirts met het logo erop. 

De deelnemende groepen en de gekozen actie:

Team Zwart Avenhorn: deze groep bestaat uit negen jongens en zij maken een fietssponsortocht van zestig kilometer door Westfriesland, met een foto-opdracht.

Team blauw Zuidermeer: tien jongens uit Zuidermeer doen huis-aan-huis klusjes in hun dorp en eventueel omliggende dorpskernen.

Team Geel De Goorn: zeven sportieve meiden houden een fietssponsortocht van zestig kilometer door Westfriesland, waarbij ze in elke gemeente een foto-opdracht moeten doen.

Team Paars Berkhout: negen meiden wandelen 35 kilometer door de gemeente Koggenland.

Team Rood De Goorn: ook team rood koos voor een wandeling van 35 kilometer. Zeven jongens zijn te herkennen aan hun rode shirtjes.

Team Wit Berkhout: tien personen kozen om te fietsen door Westfriesland voor KIKA. De fietssponsortocht is ongeveer 55 kilometer lang, met een leuke foto-opdracht.

Team Roze Berkhout: negen jongeren wandelen 35 kilometer door de gemeente Koggenland.

Alle teams zoeken sponsors om hun te steunen. Wie helpt hen om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor stichting KiKa? De stichting zet zich in om het percentage genezen kinderen van 81% naar 100% te verhogen. Elke drie dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker. Een gezond kind heeft wel honderd wensen. Een ziek kind maar één en KiKa wil die graag laten uitkomen. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Wie helpt de jongeren om een zo hoog mogelijk bedrag aan KiKa te kunnen overhandigen?

Voor vragen over de Goede Doelen Uitdaging kan men contact opnemen met de Ambulant Jongerenwerkers van de gemeente Koggenland: Nick Ninteman, tel. 06-53169490 of Simon Spel Jr, tel.  06-46264961.