De laatste Kerkeveiling vindt plaats op 17 maart.
De laatste Kerkeveiling vindt plaats op 17 maart. (Foto: Stockfoto)

De laatste Bovenkarspelse Kerkeveiling

BOVENKARSPEL - In de Halve Maan te Bovenkarspel zal vrijdagavond 17 maart een historisch moment plaatsvinden. Deze avond zal namelijk de 92e en tevens laatste officiële kerkeveiling georganiseerd worden. 

Kavels als een mysterybox, taarten, kilo’s paling, kaartavondjes, hebbedingetjes en dagjes uit zullen worden geveild ten behoeve van het onderhoud van de Sint Martinuskerk. Voor het allerlaatste jaar. Want volgend jaar wil het comité de kerkeveiling omgedoopt hebben tot een algemenere gemeenschapsveiling, waardoor niet alleen de kerk, maar ook diverse verenigingen de vruchten zullen plukken van de opbrengst, die dikwijls in de tienduizenden euro’s loopt. 


Ter ere van deze heuglijke koerswijziging zullen de 17e enkele kavels onder hamer gaan die afkomstig zijn van verenigingen. De opbrengst hiervan zal direct ten goede komen aan dezelfde verenigingen. Vanaf volgend jaar heeft het comité de intentie om de opbrengst in het geheel te verdelen onder alle deelnemende partijen.

Contact

Kan uw Bovenkarspelse vereniging ook wel een appeltje voor de dorst gebruiken? Neem dan contact op met het comité via martinus.kerkeveiling@gmail.com om je aan te sluiten. De laatste officiële Kerkeveiling is op vrijdag 17 maart vanaf 19:30 uur in de Halve Maan.