Verkiezingen

Als de tijd van verkiezingen er is, dan zijn er plots allerlei problemen, die snel moeten worden opgelost. Vraag ik mij af: waren die er eerst niet dan? Problemen zijn er altijd geweest, maakt niet uit welke politieke partijen het voor het zeggen hadden. Hadden ze die problemen toen al ‘niet’ kunnen oplossen? Niet, het woord zegt het al, en hier draait het om, niet. Maakt het creëren van iets wat er feitelijk niet is of al lang bestaat, de leuze van een verkiesprogramma belangrijk? 

Het krioelt van allerlei partijtjes welke het proberen om stemmen/zieltjes te winnen. Veel te makkelijk om een partij op te richten; inschrijven, betalen, het een en ander regelen en klaar. Stemmen maar. Is het creëren van problemen een aanleiding om op een bepaalde partij te stemmen? Alles is dan als sneeuw voor de zon opgelost, maar dan? Geen ideeën, geen problemen en geen werk meer. Dat het creëren van problemen is om het inkomen van deze partijmensen veilig te stellen, daar zit wel iets in. De Provinciale verkiezingen, worden nu ook samen gehouden met de Waterschappen. In de wetenschap dat er anders geen interesse is om te gaan stemmen?

De verkiezingen zijn geweest en beide instanties zullen wel goed werk doen, maar bepaalde taken kan ook de gemeente wel overnemen. Het Hoogheemraad: van de gemeente. En tegenwoordig met al die computers zijn de taken vanuit een werkplek redelijk simpel aan te sturen. Vele gebieden overlappen elkaar en kost handen vol geld voor de burger. Maar, Koomen, geld moet toch rollen? En het is wel werkgelegenheid, ja! En nog eens wat: ik vind de schulden bij het Hoogheemraadschap erg hoog vergeleken bij vroegere, deze van de oude garde. De schuld is nu ongeveer 598 miljoen. Daar moet wel rente over worden betaald en ook aflossing, door de burger! Per inwoner heeft de gemeente Medemblik 550 euro schuld dit met 45.117 inwoners, dat is dan een schuld van € 24.814.350,- klein verschil met 250 miljoen. Reacties naar peter.koomen300@gmail.com.