De kleintjes aan de slag
De kleintjes aan de slag (Foto: aangeleverd)

Bakken voor KIKA

MEDEMBLIK - De maand maart staat jaarlijks in het teken van ‘Bakken voor KiKa’. Het doel van deze campagne is om kinderen bewust te maken over kinderkanker. Dit jaar leek het de kinderen van buitenschoolse opvang De Kindervloot uit Medemblik bijzonder en leerzaam om hieraan deel te nemen. Een prachtige maatschappelijke bijdrage de kinderopvang graag stimuleert. De noodzaak naar meer onderzoeksgeld werd door de kinderen gezien. Het enthousiasme was dan ook groot. Het hele proces van meewerken aan een goed doel werd doorlopen. Kinderen vroegen hun familieleden om mee te doen, wat resulteerde in veel bestellingen. Eén jongetje vertelde dat hij zijn gezin wilde verrassen en keerde zijn eigen spaarpot om voor vijf cupcakes. 

Na de bestelweek werden voor alle bestellingen labels gemaakt zodat er duidelijkheid ontstond over wat en voor wanneer er nu eigenlijk allemaal gebakken moest worden. De kinderen konden verder aan ‘de slag’. Zelf wegen, mixen, bakken en versieren. Wat was het leuk en ook zeker leerzaam om dit met elkaar te doen en zo iets te kunnen betekenen voor dit fantastische doel. 


Het mooie bedrag van 250 euro wordt binnenkort overgemaakt aan stichting KiKa. De organisatie hoopt dat kinderen altijd ‘kind’ kunnen blijven zonder het dragen van een grote last.