Adriënne en haar dochter Marije Duijn tijdens de boekpresentatie.
Adriënne en haar dochter Marije Duijn tijdens de boekpresentatie. (Foto: aangeleverd)

Prins Mork gaat uit logeren

MEDEMBLIK - Het nieuwste boekje van Prins Mork heet: Uit logeren. Dit is inmiddels al het vijfde boekje van Roosje Kuijpers.

Adriënne Koedooder woont in Oostwoud en schrijft en tekent onder de naam Roosje Kuijpers. Ze schrijft op rijm en haar boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 tot en met 7 jaar. De boekpresentatie van Uit logeren vond 7 mei plaats. 

Adriënne studeerde aan de pedagogische academie in Bergen en werkte negen jaar in het onderwijs. Ze is ondernemer en illustratrice in hart en nieren. Nieuwe dingen bedenken, kansen zien en er helemaal voor gaan, maakt de Oostwoudse blij en enthousiast. Adriënne ontwierp 26 jaar lang met veel plezier een deel van het mooie houten speelgoed voor haar winkel De Vliegenzwam. De speelgoedwinkel is een jaar geleden gesloten. Adriënne heeft nu wat meer tijd en dat besteedt ze graag aan het illustreren en schrijven van nieuwe boekjes. De verhalen van Prins Mork vertellen op humoristische wijze over de avonturen van Prins Mork, zijn hond Tony en zijn knuffel Janneman. Prins Mork is een slim en creatief jongetje, maar ook druk, ondernemend en eigenwijs. Samen met zijn grote vriend en stoere knuffel pakt hij alles aan, alleen anders dan de lezer verwacht. De boekjes gaan over dagelijkse, herkenbare dingen met als uitgangspunt: je mag zijn, wie je bent!

Adriënne en haar man runnen Theetuin 't Vosje, aan Oostwouder Dorpsstraat 24, en twee B&B’s. Het boekje is te koop bij de theetuin en via www.prinsmork.nl of www.theetuinhetvosje.nl.

Winactie

Adriënne stelt een paar boekjes beschikbaar voor de lezers van Nieuwsblad Medemblik en Koggenland-Opmeer. Wie kans wil maken op Uit logeren, stuurt een e-mail naar redactie.med@rodi.nl. Vergeet niet naam en adres te vermelden. De winnaars krijgen het boekje thuisgestuurd. 

Wat doet Prins Mork toch allemaal op zolder?