V.l.n.r. Joke van Schagen, Sharida Quax, Ton Koelemeijer, Liesbeth Leegwater en Norma Stapel zetten zich in voor Mijn Buurtje.
V.l.n.r. Joke van Schagen, Sharida Quax, Ton Koelemeijer, Liesbeth Leegwater en Norma Stapel zetten zich in voor Mijn Buurtje. (Foto: gemeente Opmeer)

Opmeer doet mee met Mijn Buurtje

Algemeen

De buurtverbinders en de gemeente Opmeer lanceren op 25 maart het online platform Mijn Buurtje. Dit is een digitaal systeem welke al in meerdere gemeentes in Nederland wordt gebruikt. In Westfriesland is Opmeer de eerste.

“En daar zijn we best trots op!”, vertelt buurtverbinder Norma. “Op 25 maart gaat de website online. Dan wordt ook de naam bekend gemaakt. Dit platform is er voor en door inwoners van de gemeente, organisaties binnen de gemeente en de gemeente zelf”.

Het platform draagt bij aan de verbinding binnen Opmeer en is dé plek om eenvoudig in contact te komen met andere inwoners. Ook vind je hier alle initiatieven, organisaties en activiteiten die plaatsvinden binnen de gemeente. Daarnaast kan iedereen berichten, vragen of mededelingen achterlaten die voor een breed publiek zichtbaar is.

Informatiebijeenkomst

Ook organisaties binnen de gemeente Opmeer worden betrokken bij het vullen van het platform. Zij zijn inmiddels benaderd over hoe zij een bijdrage kunnen leveren én wat dit platform voor hen kan opleveren. Organisaties kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis op woensdag 22 februari van 19.30 tot 20.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het platform. Geïnteresseerd, aanmelding of wil je meer informatie? Neem contact op met Liesbeth Leegwater via lleegwater@opmeer.nl