Na de de viering, met een zwart randje, trokken de koorleden de jas aan om te gaan. Voorgoed afscheid genomen van het koor.
Na de de viering, met een zwart randje, trokken de koorleden de jas aan om te gaan. Voorgoed afscheid genomen van het koor. (Foto: Corrie Bos)

Einde tijdperk Dominicuskoor

KOGGENLAND - De kerk in De Goorn was zondag 5 februari goed gevuld met parochianen en familie, die het Dominicuskoor nog één keer wilden beluisteren. 

Zingen, lunchen en herinneringen ophalen

Corrie Bos, zelf lid van het koor geweest, volgde verdrietig de viering. "Het programma was eigenlijk tekort, maar als extraatje was het Ave Maria toegevoegd. Na afloop werd er bij de mededelingen door het kerkbestuur een dankwoordje uitgesproken door Els van der hulst. Er werden boeketten uitgedeeld, chocolade en het boek 'Dat gekke volk daar' over 375 jaar Dominicanen in de Goorn. Dat was uitgegeven in 2011. Daarna volgde de laatste groepsfoto en liet het Dominicuskoor zich verrassen bij Eetcafe 70 naast de kerk. Terwijl we genoten van een uitgebreide lunch, vertelde dirigent Peter Pijsel veel over de leuke dingen die hij had meegemaakt in de afgelopen 45 jaar. De vijf personen die langer dan 45 jaar lid waren, ontvingen een pot met voorjaarsbloemen van de voorzitter. Tini van Schagen droeg een gedicht op, wat Ad nog geschreven had, op die manier was Ad er ook nog even bij. Voorzitter Adrie Weel zong als afsluiting een zelfgeschreven lied, waar alle namen van de huidige leden in voor kwamen. Om 14.30 uur kwam er een eind aan dit emotionele tijdperk. Wat zullen ze elkaar missen. De Zwaagse Peter Pijsel blijft vrijwilliger in de kerk van De Goorn.

Afbeelding