De reünie van SG de Dijk in 2017.
De reünie van SG de Dijk in 2017. (Foto: Pascal van As)

Reünie op SG De Dijk

Op SG De Dijk vindt op vrijdag 10 maart een reünie plaats. De school en voormalige mavo/mulo/ulo opent zijn deuren weer voor oud-leerlingen en collega’s. In het kader van ophalen van herinneringen aan De Dijk hebben we enkele (oud) collega’s gevraagd hoe zij terugkijken op hun tijd op de school. 

Anneke Steeman is één van de drie conciërges op De Dijk en was vroeger ook leerling op De Dijk. Ze werkt hier al heel lang en ziet zelfs kleinkinderen van haar oud-klasgenoten rondlopen op school. Toen Anneke zelf op de middelbare school zat was ze niet altijd een lieverdje, ze zocht weleens de grenzen op. Daarom kan ze zich goed inleven in de leerlingen die zich bij haar melden. Tijdens de reünie leidt ze mensen rond, maar ze kijkt vooral uit om oud-leerlingen weer te spreken en te zien wat er van ze is geworden. 

Kiki Dekker en Robbert Kuin lopen momenteel stage op De Dijk. Kiki is docente bij mens en natuur en kijkt met veel plezier terug op haar middelbareschooltijd. Ze ontdekte er onder meer haar passie: de bètavakken, met name scheikunde. Op de reünie hoopt ze ook oud-leerlingen tegen te komen van haar lichting. Robbert geeft aardrijkskunde en vond het in het begin raar om zijn oud docenten bij hun voornaam aan te spreken. Als hij terugkijkt op zijn tijd als leerling, voelde hij zich gezien. Robbert hoopt ook zijn oude docenten weer te zien.

Pieter en Bram Ratten zaten allebei op De Dijk toen hun vader Peter daar ook werkte. Hij is zelf met pensioen, maar nog steeds wekelijks werkzaam op school. Pieter heeft óók zijn passie op De Dijk ontdekt. Naast dat hij technisch onderwijsassistent is, heeft hij ook een bedrijf in licht en geluid. Vroeger hielp hij meneer Kooiman en meneer Visch mee bij de Dijkeravonden en is nu medeorganisator en leverancier van materiaal voor de reünie. Bram, nu sportdocent op De Dijk, was tijdens zijn middelbareschooltijd ook al vroeg betrokken bij de school doordat hij in de leerlingenraad zat. Toch merkt hij, nu hij docent is, dat hij toen geen idee had van wat er allemaal achter de schermen gebeurde.

Carl Stegmann is inmiddels gepensioneerd, maar werkte vele jaren op De Dijk. Hij gaf muziek, maar voornamelijk Nederlands en geschiedenis. Daarnaast was hij adjunct-directeur. Carl heeft warme herinneringen aan de zeilreizen met de examenklassen en volgens hem was de school destijds op sommige vlakken best vernieuwend. Hij herinnert zich de vorige reünie nog goed herinneren en vond de reacties van oud-leerlingen hartverwarmend. 

Het grootste verschil tussen toen en nu is toch wel de verandering in school. Benieuwd naar het gebouw er nu uitziet? Of herinneringen ophalen? Koop een kaartje voor de reünie via www.sgdedijk.nl, Instagram of Facebook. Of scan de QR-code.