Maar wil je digitaal vaardiger worden? Dan zit je bij de cursus Digivaardig goed.
Maar wil je digitaal vaardiger worden? Dan zit je bij de cursus Digivaardig goed. Foto: Pixabay

Bibliotheek Hoorn helpt om digitaal vaardiger te worden

Algemeen

HOORN - Een sms’je van de bank, een whatsappbericht van een vriend of een e-mail van de overheid. Zijn ze echt, of zit er een crimineel achter? Tegenwoordig is het steeds lastiger om echt van nep te onderscheiden. Lastiger, maar zeker niet onmogelijk. En iets kopen of verkopen via Marktplaats? Het kan heel fijn zijn, zeker als je weet waar je op moet letten. De meeste digitale inbraken en oplichting lukken door menselijke onwetendheid. Als je niet weet waar je op moet letten, dan is het lastig te herkennen. Daarom biedt de Bibliotheek Hoorn dit voorjaar de cursus Digivaardig weer aan.

Doe je al het een en ander online? Maar wil je digitaal vaardiger worden? Dan zit je bij de cursus Digivaardig goed. In zes themasessies van een uur leer je meer over online veiligheid, datalekken, phishing, cookies, privacy, nepnieuws en nog veel meer. Elke sessie bestaat uit een stukje informatie en daarna ga je ook zelf aan de slag. Cookies? Je leert ze herkennen én direct te verwijderen. Gratis apps? Tijdens de cursus worden de risico’s vertelt.In een kleine groep en met de begeleiding van twee medewerkers ben jij straks weer digitaal up-to-date!

Start 

De cursus Digivaardig begint vrijdag 24 maart en bestaat uit zes wekelijkse sessies van een uur. Meer lezen en aanmelden kan via www.bibliotheekhoorn.nl/digivaardig .