Dirk Koomen en Ted van der Bruggen van Risdam-Noord Groen zijn blij met de nestkasten die werden aan geboden door Roos Vriend, manager service bij AH.
Dirk Koomen en Ted van der Bruggen van Risdam-Noord Groen zijn blij met de nestkasten die werden aan geboden door Roos Vriend, manager service bij AH. Foto: aangeleverd

Duurzame nestkasten voor meer vogels in wijk Risdam-Noord

Algemeen

ZWAAG - Risdam-Noord Groen trekt alle registers open om de biodiversiteit - de verscheidenheid aan planten en dieren - te vergroten. Om de vogels een goede rust- en nestplaats te bieden heeft de groep al de nodige nestkasten opgehangen.

Deze nestkasten blijken echter niet duurzaam genoeg. Ted van der Bruggen, voorzitter van Risdam-Noord Groen, licht dit toe: “Spechten, waar we op zich blij mee zijn, maken met hun gehak de opening groter waardoor andere kleinere vogels er niet meer in durven. Dat is jammer want het eerste jaar werden alle nestkasten bewoond door kool- of pimpelmezen. Gelukkig bestaan er nestkasten waarbij dit gehak niet mogelijk is terwijl deze kasten ook nog veel en veel langer meegaan. Die kasten wilden wij aanschaffen. Het geld daarvoor ontbrak echter. Gelukkig heeft Albert Heijn aan de van Dedemstraat met een statiegeldactie ervoor gezorgd dat voor dit doel 252,35 euro is binnengekomen. Dankzij heel veel sympathieke klanten die hun statiegeldbon in een bus deden, nestelen nog deze maand mezen, merels en andere vogels in kasten die jarenlang meegaan! Echt geweldig om zo samen voor meer vogels te zorgen.” Meer informatie: www.risdamgroen.nl .